Romige scones voor de High Tea

Romige scones voor de High Tea
Verwarm de oven tot 190 graden C / gasoven stand 5. Vet een bakplaat lichtjes in met boter en wat bloem. Zeef bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Gebruik je vingers om de koude boter erdoor te wrijven tot het zand op lijkt. Meng de suiker en rozijnen erdoor. In een afzonderlijke kom klop je de eierdooier en room samen. Voeg toe aan het meel mengsel en meng het geheel tot één deeg is gevormd. Bedek een werkoppervlak lichtjes met wat bloem. Kneed het deeg 4 of 5 keer en rol het dan uit tot 1½ cm dikte. Maak 12 scones met een koekjesvorm (of gebruik de rand van een schoon glas). Leg de scones op de bakplaat en bestrijk ze met eiwit. Je kunt er ook wat suiker bovenop strooien als je wilt. Bak gedurende 25-30 minuten of tot de bovenkant goudbruin is en ze van binnen gaar zijn. Benodigdheden: 12 porties 480 gr bloem 2 ½ theelepels bakpoeder 2 eetlepels basterdsuiker ¼ theelepel zout 100 gr koude ongezouten boter, in blokjes gesneden 240 gr rozijnen (optioneel) 1 groot ei (gescheiden) 180 ml slagroom